Вафли с халва за 7.5БПВМ

    

   


Вафли с халва  за 7.5БПВМ

За вафлените кори:
🔴1БВ петмез от фурми 13гр.
🟢4БВ овесени трици 76гр.
🟢2БП белтъци 4бр.
🟢2БП кашкавалена извара 1% 100гр.
🟢1БП протеин изолат 7гр.
🟢6БМ сусамов тахан 6ч.л.
🟠1БМ какао 7гр.
🟢3БМ бадемово брашно или смлени бадеми 9гр.
Щипка бакпулвер и ванилия.

За халвата:
🟢2.5БП протеин изолат 20гр.
🔴2.5БВ мед 30гр.
🟢5БМ сусамов тахан 5ч.л.

Мазнините са удвоени заради изварата, протеина и белтъците! 

👉Начин на приготвяне на вафлените кори:
Всичко се смесва заедно и се изчаква триците да набъбнат. Сместа става гъста, разпределя се на две равни части. Пече се в гофретник, на степен 2 - 3- 4 от 5. Получават се плътни кори, без да лепнат и изварата не се усеща. Трябва да се изпекат добре. След като се охладят се втвърдяват. Ако покритието на гофретника е добро, не се притеснявайте да печете, няма да залепне нищо. 
     

👉Начин на приготвяне на халвата: 
Всички продукти се размесват добре, до получаването на халва. Ако протеина е с по- голям грамаж, добавете няколко капки мляко. Сместа не трябва да е течна, за да не се разлива и да лепне. 
 Охладените кори се слепват с готовата халва, нарязват се по желан размер и се завиват в домакинско фолио. Трябва да престоят няколко часа в хладилник, за да си поемат вкусовете. Достатъчно сладки са, без да се добавят подсладители. 

Вафлата е стабилна при условия извън хладилник. Подходяща е да бъде пренасяна навсякъде.  ❗Моля, не замразявайте готови вафли,защото халвата вече не е същата!  Компромис може  да се направи с корите,които да поддържате налични и при нужда да сглобявате. 

Слепените вафли са 5бр. всяка за 1.5БПВМ приготвени от 10бр. вафлени кори. 

Ако всяка слепена вафличка бъде разрязана на две части, ще се получат 10бр. по 0.75БПВМ.Аз ги разрязах  на 10бр. , напълно достатъчна сладост, която да комбинирам към кафе с мляко. Така, получавам следобедна закуска, приблизително за 1.5БПВМ. 

Хапвайте и се наслаждавайте!


Нека да ни е вкусно заедно!
ЛюсиКоментари

Таблица на хранителните блокове в Зоната